Tenis Romania

                    Sorana reinnoada sirul victoriilor

          
          Foto: www.tashkentopen.uz     In luna mai a anului 1998, la Strasbourg, Irina Sparlea castiga al patrulea titlu WTA din cariera sa, invingand-o in finala pe frantuzoaica Julie Halard Decugis cu 7-6(5) 6-3. Acest titlu avea sa fie ultimul din cariera sa si din tenisul feminin romanesc.

     A trebuit sa o asteptam mai bine de 10 ani pe Sorana Cirstea, care avea 8 ani in momentul victoriei Irinei, sa castige un nou titlu WTA pentru Romania in finala de astazi de la Tashkent. Sperantele romanilor au inceput sa renasca de anul trecut cand, in aprilie, Sorana a fost invinsa in finala de la Budapesta de catre argentinianca Gisela Dulko.

     Cirstea a inceput mai greu finala de astazi si a pierdut primul set cu 6-2 in 22 de minute. In primul ghem al setului doi Sabine Lisicki (64 WTA, 19 ani) a facut 3 duble greseli si Sorana a reusit break-ul. Acesta avea sa fi momentul decisiv care a schimbat soarta meciului, dupa cum a declarat Cirstea la finalul partidei. Sorana a reusit sa pastreze avantajul acestui break pana la finalul setului pe care si l-a adjudecat cu 6-4.

     In setul decisiv Lisicki face prima break si se detaseaza la 3-1, insa Sorana reuseste imediat rebreak-ul. Spre final Cirstea salveaza o minge de meci si trimite meciul in tie-break, pe care il castiga la 4, adjudecandu-si titlul dupa 2 ore si 8 minute de joc.

      "Voi pastra in suflet pentru totdeauna titlul de la Tashkent fiind primul meu titlu, eram disperata sa castig primul meu titlu. Sunt fericita ca am facut-o si sper sa continui in aceeasi forma la Zurich si Luxemburg in urmatoarele saptamani.", a declarat Sorana dupa cucerirea titlului.

                                        05 Octombrie 2008
Powered by Soft Appeal      Copyright © 2007-2008 Soft Appeal      All rights reserved